ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

IMG-8e61e21a0ddae166611e8c0a9fd81569-V.jpg

Η Μαρία Βασιλείου είναι ιδιοκτητρια και Διευθυνουσα Σύμβουλος της Consulting Zone Ltd.

Κατέχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και Εργατικού Δικαίου και πτυχίο Νομικής (LLB) και Στατιστικής (B.Sc).

Είναι εγκεκριμένο μέλος και απόφοιτη του Chartered Institute of Personnel Management (CIPD) και Σύμβουλος Αφερεγγυότητας (Lisenced Insolvency Practitioner).

Η Μαρία Βασιλείου έχει μια πολυεθνική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί στην Κύπρο, Ελλάδα και Λονδίνο (Η.Β.) κατέχοντας διάφορες υπεύθυνες θέσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων και Εργατικού Δικαίου και συνέχισε την καριέρα της στον Τραπεζικό Τομέα όπου εργάστηκε στη Λαική Τράπεζα Κύπρου, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως HR and Employee Relation Manager και έπειτα στην Κύπρο, όπου κατείχε διάφορες θέσεις, όπως Credit Officer για μεγάλες επιχειρήσεις, Επικεφαλής του τμήματος Θεματοφυλακής και Καταπιστεύματος (Custody and Trust), Νομικός Σύμβουλος στην Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας και στην Υπηρεσία Αναδιάρθρωσης Χρεών. Έπειτα εργάστηκε ως Νομικός Σύμβουλος σε Δικηγορικό Οίκο στην Κύπρο.

Το 2015 διορίστηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ως η Εσωτερική Νομικός Σύμβουλος του Ειδικού Διαχειριστή της Λαϊκή Τράπεζας υπό εξυγίανση.

Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δανειστικών Επιτροπών του Κράτους (Δημόσια Δάνεια).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει παρουσιάσει και οργανώσει ποικίλα σεμινάρια σε θέματα σε σχέση με την εξειδίκευση της, όπως Τραπεζικά και Εργασιακά θέματα.

Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει άρθρα  σε εφημερίδες και είναι τακτικός ομιλητής στην τηλεοραση όπου καλείται να μιλήσει σχετικά με Νομικά και Τραπεζικά θέματα.